VÄLKOMMEN

PÅ DENNA BLOGG KOMMER JAG ATT BERÄTTA OM INOMHUSODLING AV OLIKA SLAG, TYP KRYDDOR,GRODDNING OCH ANNAT ÄTBART.DET KOMMER ATT BLI I DEN TAKT JAG SJÄLV LÄR MIG:SÅ MED ANDRA ORD JAG ÄR INGEN EXPERT,OCH KOMMER ATT GÖRA DIVERSE MISSTAG SOM JAG KOMMER ATT REDOGÖRA FÖR. HÄR SKALL TESTAS ALLT MÖJLIGT TÄNKBART.

fredag 20 april 2012

LINFRÖGRODDAR

Häll i linfröna i groddboxen,så att dom nästan täcker bottnen.(Jag skriver nästan på grund av att dom sväller en hel del när dom växer,men för lite frön gör å andra sidan att dom lättare torkar ut innan groddningen kommit igång.)
Skölj linfröna och ställ mörkt.
Dag 1-2:Skölj 3-4 gånger så att groddningen kommer igång.
Dag 3 och tills groddarna är färdiga att ätas:Skölj 2 gånger per dag.Luta på groddboxen en liten stund så att överskotts-vattnet rinner av.
När bladen börjar synas ställ groddarna i fönstret så att dom blir gröna.
Förvaras i kylskåpet när dom ser ut som på bilden.Håller upp till 5dagar.
Kom ihåg att groddar som antingen luktar illa eller är mögliga skall slängas.(Alla)

Enligt min uppfattning gror linfröna och blir grönare på våren än på höst halvåret.Betydligt svårare med andra ord att få bra resultat på hösten.

Misstag jag gjort:Lagt fröna i vatten innan jag groddat dom.Har inte fungerat för mig.När jag bara sköljer,växer dom hur bra som helst.

Har sett att det säljs torkade,pulvriserade linfrögroddar,och att dom innehåller bland annat omega-3. 


14-01-31 En del linfrön går bara inte att grodda jag vet inte 
varför Köp en ny omgång av annan leverantör,då kan det fungera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar