VÄLKOMMEN

PÅ DENNA BLOGG KOMMER JAG ATT BERÄTTA OM INOMHUSODLING AV OLIKA SLAG, TYP KRYDDOR,GRODDNING OCH ANNAT ÄTBART.DET KOMMER ATT BLI I DEN TAKT JAG SJÄLV LÄR MIG:SÅ MED ANDRA ORD JAG ÄR INGEN EXPERT,OCH KOMMER ATT GÖRA DIVERSE MISSTAG SOM JAG KOMMER ATT REDOGÖRA FÖR. HÄR SKALL TESTAS ALLT MÖJLIGT TÄNKBART.

söndag 18 mars 2012

ALLMÄNT OM GRODDNING

Håll koll så att groddarna inte möglar gör dom det så slänger jag alltihop
I juli och augusti är det oftast för varmt och dessutom rötmånad då avstår jag från groddning helt och hållet p.g.av mögelrisken.
En del groddar får små fina rötter (flimmerhår) på första rotutskottet detta är inte mögel utan helt normalt.
Skall lukta frisk.
När groddarna är färdiga skall dom förvaras i kylskåpet och hållbarheten räknas till 5 dagar.Om du glömmer dom ute en natt släng dom för säkerhets skull.
Det finns många sätt att grodda på,jag visar hur jag gör.En del frön vill ligga i vatten ett antal timmar för att gro medan andra bara vill bli sköljda med vatten för att dom överhuvud taget skall gro. Man får helt enkelt testa sig fram.
Fröna som enbart sköljs:Kom ihåg att skölja dom 3-4 gånger första dagen så att dom inte torkar.Därefter 2-3 gånger per dag. Kom också ihåg att låta överskotts-vattnet rinna av, groddarna skall vara fuktiga inte sjöblöta. Då blir risken att groddarna möglar och/eller ruttnar mindre. 
Så fort solen har vänt och det går mot ljusare tider blir det mycket bättre växtkraft i fröna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar